Újabb holttestek után kutatnak a férgektől hemzsegő házban

Férgek hazája. Paraziták a süllőben. Hal-parazitológiai monitoring a Balatonon és vízrendszerén

Feltámadhatnak a mamutok A fonalférgek tartósan fagyott talajban, úgynevezett permafrosztban konzerválódtak — írja a Daily Mail.

hogyan lehet gyógyítani a férgek népi gyógyszereit

A kísérlet eredménye fontos lehet az asztrobiológia számára, hiszen azt igazolja, hogy bizonyos többsejtű organizmusok képesek sokáig életben maradni az extrém hidegben. A kutatás emellett a krionika, azaz a fagyasztással történő holttest-tartósítás fejlődéséhez is hozzájárulhat. Már tudjuk, hol érdemes keresni az életet a Jupiter holdján Egy új kutatás szerint a helyi sugárzás messze nem olyan pusztító, mint eddig hitték.

Ascaris hogyan hozza

A kísérletben az orosz szakértők mellett a Princeton Egyetem munkatársai is részt vettek. A kutatók nagyjából fagyott fonalférget tanulmányoztak, hogy megtalálják a tökéletes jelölteket. A csapat végül két olyan példányt azonosított, melyek alkalmasak voltak a tesztre.

kibaszott férgek

Az egyik, közel 42 ezer éves férget ben, a másik, 32 ezer éves egyedet pedig ben találták meg Jakutföld területén, Oroszország leghidegebb régiójában. A kiolvasztás után a fonálférgek az élet jeleit mutatták: mozogni és táplálkozni kezdtek. A szakértők szerint ez azt bizonyítja, hogy a többsejtes organizmusok képesek férgek hazája tízezer éven át életben maradni természetes kriokonzervációs állapotban.

gyakran férgek kezelése

A kutatók tanulmányukban azt írják, az ősi férgek képességét egyes tudományterületek is hasznosíthatják. Napjainkban bika galandféreg az több országban kísérleteznek a krionikával — tavaly augusztusban például először fagyasztottak le holttestet Kínában.

A hosszú távú férgek hazája az, hogy a jövőben képesek legyenek feléleszteni azokat az embereket, akiket ezzel a technikával tartósítottak. Ez nemcsak a ma még gyógyíthatatlan betegek megmentése, hanem akár az űr meghódítása miatt is fontos lehet.

viszketés a hüvelyférgekben

Egy nap talán hibernált asztronauták fognak száguldani más csillagrendszerek felé. Kiemelt kép: Thinkstock.

Robbanás egy németországi vegyi üzemben, egy ember meghalt, négyen eltűntek