Vajvirágfélék

Parazita 2,

Tartalom

  az emberi paraziták befolyásolják a viselkedést

  Orvosi szemvidító A vajvirágfélék, néha szádorfélék vagy szádorgók Orobanchaceae az ajakosvirágúak Lamiales rendjébe tartozó növénycsalád.

  Több génusz korábban a polifiletikusnak bizonyult Scrophulariaceae sensu lato tágabb értelemben vett görvélyfűfélék részét alkotta.

  marihuána paraziták

  Jól megalapozott, monofiletikus családot alkot. Kozmopolita családképviselői előfordulnak Eurázsia mérsékelt éghajlatú részein, Észak-AmerikábanDél-AmerikábanAusztráliaÚj-Zéland és a trópusi Afrika egyes részein.

  paraziták ficus kezelése

  Az egyetlen, teljesen autotróf nemzetségen Lindbergia kívül a család többi tagja teljes parazita vagy félparazita holo- illetve hemiparazita életmódot folytató egyéves vagy évelő lágyszárú növényilletve cserje. A holo parazita 2 növények pl. OrobancheLathraeaEpifagus klorofillt nem is tartalmaznak, színük így sárgás, barnás, lila vagy fehér is lehet.

  parazita féreg adaptációk

  A hemiparazita növények a Scrophulariaceae-ből áthelyezve képesek a fotoszintézisrefakultatív vagy obligát paraziták is lehetnek. A családon belüli elemzések szerint bár az evolúció során maga a szívógyökér egyszer alakult csak ki, a holoparazitizmusra áttérés egymástól függetlenül, többször is végbement.

  parazitaellenes hatásos gyógyszerek

  A nem húsos toktermésben igen apró magvak találhatók, melyeket a szél terjeszt.