Videó: Hangyák a pajor ellen 2021, Július

Bogárlárva parazita

Bark bogár lárva: leírás, harci módszerek és érdekes tények

A harc módszerei A májusi bogár lárvái elleni küzdelemben népi jogorvoslatok, vegyi és biológiai készítmények használhatók. De a legtöbb jó eredmény komplex megközelítést mutat, különösen akkor, ha túl sok paraziták vannak.

A jegyzethez!

A cserebogarak polifág lárvái a növények gyökereivel táplálkoz- nak elpusztítva vagy komoly hervadást eredmé- nyezve ezzel a növényen. Megismerkedünk a parazitizmus jelenségével, a parazita férgek - helmintek - felépítési és életműködési jellegzetességeivel.

A májusi bogár lárvái elleni küzdelem a meleg évszakban kívánatos, mivel ebben az időszakban a talaj felső rétegei vannak! Népi jogorvoslatok Amikor a kertben nagy fehér lárvák találhatók, a legtöbb szakértő a következő eszközök használatát javasolja: Klóroldat. Fél liter vízzel g klórt kell adni. A kapott szer kezeli a talajt a fertőzött bokor körül. A földet a sorok között is ki lehet ömleszteni. Annak érdekében, hogy a klóroldat ne ártson a növényeknek, az öntözés során kb.

  • Rovarok és élősködők okozta bőrbetegségek Szerző: Svábhegyi Gyermekgyógyintézet Tavasztól őszig a szabadban tartózkodó gyermekek fedetlen testrészein nagyon gyakoriak a rovarcsípések.
  • Он только сказал, что в конце восхождения Элвина ждет сюрприз.

A bogárlárva parazita infúziója. Töltsük fel a vödröt kb. Egyharmadával a vöröshagylóval, és töltsük fel a vizet. Hagyjon 5 napig.

férgek keserűsége a szájban

Az elkészített infúzió egy részéhez adjunk hozzá egy részét a vízhez, keverjük össze és használjuk fel a talaj felszíni bogárlárva parazita a növény növekedése és fejlődése során. Mangán oldat.

Kevésbé mérgező féreggyógyszerek, Calypso 480 SC

Főleg bogárlárva parazita burgonya védelmére használják. Szükséges a kálium-permanganát gyenge vizes oldatának elkészítése és a levelek alsó felületének megszórása. A víz vödörén kb. Leggyakrabban az ammónia oldatát használják a szamóca gyökérrendszerének védelmére Ezenkívül a májusi bogár lárvái elleni küzdelem számos más módszert is tartalmaz. Például egy fehér lóhere ültetése a kerti fák kerületi zónáiban. A növény gyökérrendszerében speciális baktériumok vannak, amelyek a levegőt nitrogént szívják fel.

férgek és nyelv

Ez az anyag később felhalmozódik a talajba. Így a nitrogénben dúsított szubsztrát elveszíti a vonzó paraziták minden vonzását.

Rovarok parazitákból. A korai életkorban alkalmazható terápiás módszerekről

Ezenkívül egy ilyen lehangoló gátolja a gyomnövény növekedését, és hozzájárul a fákon termesztett gyümölcs ízének és megjelenésének javításához. A torma lárvái megrémülése segít az olyan növényeknek, mint az idősek, a csillagfürtök, a fehérrépa és a fehérrépa. Annak érdekében, hogy megbízható védelmet nyújtsanak a kártevők ellen, bármelyiküket fel kell telepíteni az ágyak peremére.

Leírás, bemutatás:. Az erdészeti vegyszeres kezelések, főleg a rovarok kitin- bioszintézisét gátló szerek A kedvezőtlen időjárás, a betegségek, a paraziták, a parazitoidok, a hangyák Formicidaea ragadozó rovarok, a rovarevő madarak.

Ön is eltemethet több hajtásokat mustár vagy káposzta levelek a földön. Ha pontosan megállapítást nyer, hogy a májusi bogár lárva választotta a webhelyét, akkor kiválaszthat néhányat a kezedből.

Ehhez kb. Ez az esemény kívánatos évente kétszer - tavasszal és ősszel De mivel a májusi bogár lárvái megszabadulnak, gyakran meglehetősen problémásak, a tapasztalt zöldségtermesztők inkább védőintézkedéseket preferálnak.

Kiváló megelőzés a talaj tavaszi pelyvölése - az ágyakat zúzott fa kéreg, forgács vagy szalma. Ennek a módszernek köszönhetően a májusi bogár nõje nem tud bejutni a földbe, és ott kõzetet csinálni.

A májusi bogár lárva elleni küzdelem hatékony módszerei

Egy másik jó megelőző intézkedés az önálló csapdák lógása a fákon, amellyel elég sok felnőtt repülő bestiát gyűjthet össze. A gyártásukhoz szükséges, hogy a felső részeket nyakkal levágják a műanyag palackokról, ne távolítsák el a fedelet.

Töltse ki a keletkezett kvas kvassot vagy fermentált lekvárt.

álomférgekben aludni

Az ilyen aroma vonzó a rovarok számára, és biztosan ott fognak a csapdába. Csak a halott bogarakat kell rázni.

Rovarok és élősködők okozta bőrbetegségek

És mindig olvassa el az utasításokat - így megvédheti magát, ne károsítsa a terményeket és a hasznos rovarokat.

A lovas lárvák elleni küzdelemre kidolgozott speciális előkészületek közül az alábbiak rendkívül hatékonyak: A "Zemlin" - diazinon alapul.

giardia bacterie bij mensen

Segíti bogárlárva parazita burgonya, a káposzta és a virágtermesztés sok talajlakó rovarból való védelmét. A "rehabilitáció" egy rovarirtó, amelynek hatóanyaga a diazinon. A kibocsátás formája olyan mikrogranulák, amelyek tökéletesen keverednek az aljzattal és létrehoznak védő zónát a növény körül. Az "Aktara" egy tiametoxámon alapuló gyógyszer.

  • Itthon Kevésbé mérgező féreggyógyszerek, Calypso SC Mind az entomológia, mind az élelmiszer-tudományok végzettségével, ha valaki meg tudná győzni, hogy jó ötlet dehidratált skorpiókat enni, az a személy csak az lehet.
  • Élettevékenységének köszönhetően ez a bogár nemcsak a fákat ártalmatlanítja, hanem károsítja az épületeket és a fából készült házakat.

Nagy hatékonyságot mutat, mind permetezés közben, mind a talajban történő alkalmazásra. Ha a májusi bug lárvái elleni küzdelemről beszélünk a kertben, ahol a burgonya és az ízletes zöldség palánták védelmet igényelnek, a közelmúltban ilyen Prestige-készletet alkalmaznak leginkább erre a célra.

Az ültetés előtt bejuttatják a talajba, és ennek eredményeképpen gyakorlatilag minden paraziták eltávolíthatók. A "Prestige" mellett nagyon magas hatékonyságot mutatnak olyan talajszerkezetek is, mint a "Gromoboy", a "Gromoboy 2", a "Medotoks". Biológiai készítmények A Hruscsov lárvái ellen alkalmazott biológiai készítmények közül különösen előnyös a Nemabakt. Ez a készítmény a fonálférgek vizes szuszpenziója, amely behatol a parazita szervezetébe, és ennek következtében elpusztítja.

széles galandféreg kórokozó

Ebben az esetben a fonálférgek képesek létezni a földön anélkül, hogy a "mesterük" elég hosszú lenne - kb. A "Nemabakt" teljesen biztonságos az emberekre és az állatokra, csak rovarokra hatva Mint látható, elég sok olyan eszköz van, amely segíthet megvédeni a gyümölcsöt és a bogyósgyümölcsöt a májusi bogár lárváiból.

Kombinálja a harc módszereit és ne dobja le kezét - ezek a módszerek és gyógyszerek egy év alatt jelentősen csökkenthetik e paraziták népességét, és gyakran teljesen megszabadulhatnak tőlük.

Szerkesztő Választása.